MoMoWo. Women designers, craftswomen, architects and engineers between 1918 and 1945 - Franchini, Caterina; Maria Garda, Emilia; Groot, Marjan; Seražin, Helena (Women's Creativity, 2017)
Knjiga vsebuje šest poglavij, ki z različnih vidikov predstavljajo dosežke evropskih ustvarjalk - pionirk na področju arhitekture, gradbeništva, notranjega in industrijskega oblikovanja ter umetne obrti, ki so ustvarjale v obdobju od 1918 do 1945. Poglavje Crossing Geographies obravnava pomen migrantk in migracij za globalno širjenje modernizma in pojava avantgardnih umetnostnih gibanj~Pioneers and Organisations predstavlja nekatere pionirke in njihovo vključevanje v stanovske organizacije~The Home govori o položaju žensk med obema vojnama in načinih, kako so skušale preseči družbene omejitve preko notranjega oblikovanja~Representation je posvečen zastopanosti in obravnavi ustvarjalk v publicistiki~Cases from Ireland to Finland prinaša primere uveljavitve ustvarjalk v izrazito moških poklicih~Examining Drawings as Practices of Architectural Design pa z novimi metodološkimi pristopi prinaša vpogled v arhitekturne projekte žensk.Osnova knjige so prispevki, predstavljeni na prvi mednarodni MoMoWo konferenci septembra 2015 na Univerzi v Leidnu, njen namen pa je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine.