Na prelomnici Razvojna vprašanja občine Idrija - Nared, Janez; Perko, Drago (CAPAcities, 2010)
Publikacija je nastala v okviru projekta CAPACities, obravnava pa splošna razvojna vprašanja občine Idrija. Naravnogeografskemu in družbenogeografskemu pregledu območja sledijo poglavja o regionalizaciji občine, naravni dediščini, rastju, plazovitosti, prebivalstvenih značilnostih, gospodarskem razvoju, turizmu, prometni povezanosti, prostorskem razvoju, ustvarjalni kulturi mladih, čipki ter dve zgodovinski poglavji. S tem ponudi knjiga razmeroma celovit vpogled v stanje ter prispeva k razpravi o prihodnjem razvoju obravnavanega območja.