Nacionalni jeziki v visokem šolstvu = National Languages in Higher Education Zbornik prispevkov z Mednarodne konference Jezikovna različnost in nacionalni jeziki v visokem šolstvu (2009, Ljubljana) = Collected papers from the International Conference Language Diversity and National Languages in Higher Education (2009, Ljubljana) - Humar, Marjeta; Žagar Karer, Mojca (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2010)
Zbornik vsebuje dopolnjena in za objavo prirejena predavanja, ki so jih predstavili udeleženci mednarodne konference z naslovom Jezikovna različnost in nacionalni jeziki v visokem šolstvu, ki je potekala 19. in 20. novembra 2009 v Ljubljani. Prispevki, ki so objavljeni v zborniku, prikazujejo položaj nacionalnih jezikov v visokem šolstvu in znanosti v teh državah, opozarjajo pa tudi na izgubo strokovnih področij in vpliv angleščine na nacionalne terminologije.