Od razumevanja do upravljanja - Komac, Blaž; Pagon, Polona; Pavšek, Miha; Zorn, Matija (Naravne nesreče, 2010)
V knjigi (izšla je kot CD-ROM) je 37 poglavij na temo naravnih nesreč v Sloveniji. Poglavja so razdeljena v sklope Vrednotenje naravnih nesreč, Preventiva pred naravnimi nesrečami ter Ukrepanje in obvladovanje naravnih nesreč. Prispevki bralca seznanjajo z različnimi primeri naravnih nesreč, preventivnimi ukrepi ter ravnanju ob neljubih dogodkih. Zaradi izjemno širokega kroga avtorjev so dobrodošlo branje za vsakogar, ki ga zanimajo naravne nesreče.