Pravopisne kategorije ePravopisa 2019 - Dobrovoljc, Helena; Lengar Verovnik, Tina (Rastoči slovarji, 2020)
V Pravopisne kategorije ePravopisa 2019 je dodanih osem novih problemskih sklopov, in sicer: »Kratice«~»Prebivalska imena (iz imen plemen, ljudstev, narodov)«~»Pridevniki (povezani s pripadniki in pripadnicami jezikovnih, verskih, rasnih skupin)«~»Pridevniki (povezani s pripadniki in pripadnicami nazorov, gibanj, političnih skupin)«~»Pripadniki in pripadnice jezikovnih, verskih, rasnih skupin«~»Pripadniki in pripadnice nazorov, gibanj, političnih skupin«~»Smeri, nazori, gibanja«~»Svojilni pridevniki (iz stvarnih imen)«. Monografija prinaša tudi spremenjen pogled na pridevnike, ki so uslovarjeni kot lastnostni in se pomensko v stalnih besednih zvezah izkazujejo kot vrstni.