Raznolikost nas bogati = La diversità ci arricchisce - Milharčič Hladnik, Mirjam (Eduka - Vzgajati k različnosti/Eduka - Educare alla diversità, 2012)
Dvojezična publikacija vsebuje strokovna izhodišča o vzgoji za raznolikost, o izseljevanju in priseljevanju v Slovenijo in Italijo ter iz teh dveh držav, o razumevanju integracije, večjezičnosti, o sobivanju v raznolikosti, zakonodajna izhodišča v Sloveniji in Italiji, o pomenu društev priseljencev in o sestavljeni identiteti. Bogatijo jo kratki opisi izkušenj preseljevanja in vključevanja šestih priseljencev (in njihovih družin) v Slovenijo in Italijo. Ciljna skupina so predvsem osnovnošolci v zadnjem triletju osnovne šole in srednješolci v Sloveniji oz. učenci nižjih in višjih srednjih šol v Italiji.