Slog in tehnika srednjeveškega stenskega slikarstva na Slovenskem - Križnar, Anabelle (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2006)
Srednjeveško stensko slikarstvo na Slovenskem večinoma poznamo le z umetnostnozgodovinske plati, torej glede na slog in likovne povezave med posameznimi deli, slikarji, domačimi in tujimi umetniškimi tokovi. Tehničnemu vidiku izvedbe - sestavi ometov, izboru pigmentov, nanosu barvnih plasti, procesu slikarjevega dela - pa razen redkih raziskovalcev, predvsem restavratorjev, nihče ni posvečal večjega pomena. Prav temu pa je posvečena knjiga Slog in tehnika srednjeveškega stenskega slikarstva na Slovenskem.