Slovar slovenskega knjižnega jezika 2019 - Černivec, Manca; Gabrovšek, Dejan; Jakop, Nataša; Ježovnik, Janoš; Kern, Boris; Klemenčič, Simona; Gliha Komac, Nataša; Krvina, Domen; Ledinek, Nina; Meterc, Matej; Michelizza, Mija; Mirtič, Tanja; et al. (Rastoči slovarji, 2020)
Slovar slovenskega knjižnega jezika 2019 prinaša sodoben jezikovni opis izseka večplastne in kompleksne jezikovne realnosti slovenskega jezika glede na jezikovno rabo, izkazano v raznovrstnih sodobnih, predvsem korpusnih, gradivskih virih. V okviru 500 slovarskih sestavkov, ki jih na makrostrukturni ravni uvaja enobesedna iztočnica, so celovito in sistematično opisane pomenske, slovnične, pragmatične in druge lastnosti eno- in večbesednih nefrazeoloških in frazeoloških leksikalnih enot. Slovarska zasnova je natančneje prikazana v Konceptu novega razlagalnega slovarja slovenskega knjižnega jezika, ki so ga leta 2015 potrdili in sprejeli Znanstveni svet Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, Znanstveni svet ZRC SAZU, Razred za filološke in literarne vede SAZU in Predsedstvo SAZU.