Slovenija Ekskurzije ljubljanskega geografskega društva - Kladnik, Drago (Vodniki LGD, 2003)
V tej knjigi zbrani prispevki v sliki in besedi podajajo bistvene prostorske značilnosti nekaterih pokrajin, ki so jih obiskali udeleženci tradicionalnih strokovnih ekskurzij Ljubljanskega geografskega društva. Zaradi specifičnih tematik je poudarek na alpskih pokrajinah (Triglavski ledenik, planina Konjščica, Log pod Mangartom, Poljanska dolina in Žirovska kotlina), zastopane so tudi dinarske (Snežnik) in panonske pokrajine (Kozjansko), medtem ko je Mirnska dolina izrazita pokrajina na stiku alpskega, dinarskega in panonskega sveta.