Slovenija II - Kladnik, Drago (Vodniki LGD, 2005)
Tokrat so ekskurzije Ljubljanskega geografskega društva udeležence popeljale na Matični kras, v Brkine, Notranjsko podolje med Babnim in Cerkniškim poljem, Suho krajino in Zasavje. Ekskurzija v Zasavje je bila organizirana s sodelovanjem Društva mladih geografov Slovenije, medtem ko je bila zadnja predstavljena ekskurzija na Dobrač v sosednji Avstriji izvedena v okviru Geomorfološkega društva Slovenije. Podrobni opisi posameznih ekskurzij navajajo priporočljive točke za postanke in temeljitejše oglede tamkajšnjih pojavov in procesov, ob tem pa nazorno predstavijo aktualne tematike. Kljub strokovni obravnavi je beseda ob pomoči številnih slikovnih prilog vseskozi dovolj preprosta, da ostaja razumljiva tudi posamezniku, ki geografsko ni vrhunsko razgledan.