Slovenija IV - Kladnik, Drago (Vodniki LGD, 2007)
V tokratni knjižici so pripravljeni opisi sedmih vsebinsko in organizacijsko dokaj različnih ekskurzij iz zahodne, severne in osrednje Slovenije: tematske ekskurzije s poudarkom na raznovrstnih naravnih nesrečah v Posočju, tematske ekskurzije s poudarkom na vrednotenju lokalnih naravnih virov za gospodarski in prostorski razvoj na Goriškem polju, Renških dobravah in Goriškem krasu, tematske pohodne ekskurzije po sledeh Rupnikove linije na območju Žirovskega vrha, regionalnogeografske ekskurzije po Savski ravni z obiski Kranja, Jesenic, hidroelektrarne Moste in mednarodnega letališča pri Spodnjem Brniku, pohodne ekskurzije po Smrekovškem pogorju s poudarkom na varovanju naravne dediščine, regionalnogeografske ekskurzije v Laško in njegovo bližnjo okolico s poudarkom na gospodarskem razvoju ter poplavah in regionalnogeografske, deloma pohodne ekskurzije po dolinah Sopote in Hinje v južnem delu Posavskega hribovja s poudarkom na oglarstvu in pokrajinski preobrazbi po opustitvi premogovnika v bližini Krmelja.