Slovenija VI - Kladnik, Drago (Vodniki LGD, 2012)
Tudi v tem vodniku predstavljenim šestim ekskurzijam bi težko določili izrazito vsebinsko rdečo nit. Dve sta izrazito tematsko obarvani. Ekskurzija, ki je namenjena spoznavanju velikih zveri v dinarskih gozdovih Menišije, je izrazito biološka, ekskurzija, ki nas seznanja z utrdbami Alpskega zidu ob nekdanji rapalski meji, pa zgodovinska. Med drugimi, klasično geografskimi ekskurzijami, velja izpostaviti tisto, ki nas podrobno seznanja z vzroki in posledicami sodobnih in polpreteklih ujm v Pokokrju in Zgornji Savinjski dolini. V vodniku predstavljena območja so v grobem razvrščena od jugozahoda proti severovzhodu, od te »idealne« smeri pa so opazni odkloni proti južnim in severnim mejam naše države. Za nekatere ekskurzije je značilno, da vključujejo daljše ali krajše pohodne odseke, tisti po Tigrovski poti in Dobrovljah bi lahko označili za izrazito pohodniški.