Spet doma? Povratne migracije med politiko, prakso in teorijo - Lukšič Hacin, Marina (Migracije, 2006)
»Spet doma« - s klicajem ali vprašajem - odpira problematiko vračajočih se migrantov in reintegracije izseljencev in njihovih potomcev. Kjer so bila odhajanja, so bila posledično tudi vračanja v izvorno okolje, za potomce pravzaprav vstopanja v novo okolje. Kot migracije na splošno so tudi povratne migracije vedno vpete med politiko in prakso. Knjiga s teoretičnega in izkustvenega vidika odgovarja, zakaj so se vračali, kakšen je bil odnos do vračajočih se migrantov in njihovih potomcev, kakšne pomoči so bili deležni povratniki v Slovenijo in kakšne so bile njihove izkušnje.