Strokovni posvet o novem slovarju slovenskega jezika, 23. in 24. oktober 2008 - Perdih, Andrej (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2009)
Knjiga Strokovni posvet o novem slovarju slovenskega jezika vsebuje prispevke in razprave z dvodnevnega istoimenskega posveta. Obravnavana so vprašanja zasnove in izdelave novega slovarja, kot so sestava geslovnika, pravopisne rešitve, vprašanje narečnega gradiva in etimoloških osvetlitev, vprašanje prikaza frazeologije in terminologije v slovarju.