Terminologija med slovarjem in besedilom Analiza elektrotehniške terminologije - Žagar Karer, Mojca (Linguistica et philologica, 2011)
Monografija obravnava elektrotehniško terminologijo, pri tem pa pregledno razpravlja tudi o terminologiji sploh. Raziskava je zasnovana dvodelno - prvi del se posveča slovarskemu vidiku, drugi del pa rabi elektrotehniške terminologije v strokovnih besedilih. Na koncu je obravnavana še determinologizacija, tj. pojav prehajanja terminov v splošno leksiko.