The Land of Shadows The memory of the expulsion and disappearance of the Jewish community in Prekmurje - Luthar, Oto (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2012)
Dežela senc je berilo za uporabo pri pouku zgodovine v slovenskih osnovnih in tudi srednjih šolah. V prvem delu so predstavljene zgodovinske razmere, ki so vodile do anti-semitizma in holokavsta v Evropi, v drugem pa so podrobneje predstavljene slovenske razmere. Podrobneje je opisana izkušnja preživele interniranke Erike Fürst, posebna pozornost pa je namenjena izboru slikovnenega gradiva, med katerim so tudi odlomki iz dveh grafičnih novel: Maus Arta Speigelmana in Berlin (knjiga 1 in 2) Jasona Lutesa. Z angleško različico želimo tragično izkušnjo prekmurskih Judov predstaviti zainteresirani javnosti zunaj Slovenije.