Vegetacijska karta gozdnih združb Slovenije (s komentarjem), Ljubljana = The Vegetation Map of Forest Communities of Slovenia, Section Ljubljana Merilo 1:50.000 = Scale 1:50.000 - Čarni, Andraž; Jarnjak, Marjan; Košir, Petra; Marinček, Lojze; Marinšek, Aleksander; Šilc, Urban; Zelnik, Igor (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2006)
Na vegetacijski karti gozdnih združb so prostorsko predstavljene gozdne združbe na območju lista Ljubljana. Karta je izdelana na podlagi sodobne tehnologije in je priložena tudi na zgoščenki. V komentarju pa je vsaka združba podrobno opisna: ekološke razmere, najpogostejše rastlinske vrste v posamezni združbi, njihova dinamika, optimalna raba prostora in viri, kjer si lahko bralci poiščejo dodatne informacije.