Zgodovina iz spomina = Történelem emlékezetből Polemika o knjigi Tiborja Zsige Muravidéktől Trianonig = Polémia Zsiga Tibor Muravidéktől Trianonig című könyvéről - Novak, Vilko (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2004)
Knjiga vsebuje ponatis člankov Vilka Novaka v osmih številkah soboškega Vestnika letnika 1997 (št. 31-38), v katerih se je kritično odzval na stališče Tiborja Zsige v knjigi Muravidéktől Trianonig (Od Pomurja do Trianona), ki jo je leta 1996 izdal lendavski madžarski kulturni zavod.