Διδάσκοντας Ηθική της Μεταμόσχευσης Οργάνων και της Δωρεάς Ιστών Μελέτες Περίπτωσης και Ταινίες - Τσιακίρη, Λυδία (NKUA Applied Philosophy Research Lab Press, 2022)
Η μεταμόσχευση οργάνων είναι μια εξαιρετική νέα επιλογή της σύγχρονης χειρουργικής, ικανή να προσφέρει ελπίδα σε χρόνιους ασθενείς, αλλά, ταυτόχρονα, και να γεννήσει αμφιλεγόμενα ηθικά ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη ταυτότητα και τη σημασία του ανθρώπινου σώματος. Αποτελώντας μια παγκόσμια και διεθνική προσπάθεια, η μεταμόσχευση οργάνων εγείρει πανανθρώπινες ηθικές ανησυχίες, ενώ, ακόμα, οφείλει να συμμορφωθεί με πολιτισμικά καθορισμένες πεποιθήσεις. Σε αυτό το βιβλίο, 30 μελέτες περίπτωσης προερχόμενες από όλο των κόσμο αποσαφηνίζουν το εύρος παγκόσμιων και τοπικών, ηθικών, κοινωνικών, και πολιτισμικών προβλημάτων που απορρέουν από τη νέα αυτή μορφή θεραπείας. Συνοδευόμενη από μία λίστα σχετικών ταινιών, η συλλογή παρέχει μια μοναδική πηγή για τη διδασκαλία της ηθικής στους κόλπους της ιατρικής, της ιατρικής περίθαλψης, της φιλοσοφίας, και των θρησκευτικών σπουδών. Οι συγγραφείς συμπληρώνουν αυτό το υλικό διδασκαλίας παρέχοντας μια συστηματική εισαγωγή στο πεδίο της ηθικής της μεταμόσχευσης.