Διδάσκοντας Ηθική στην Ψυχιατρική Μελέτες Περίπτωσης - Αργυράκου, Αγγελική Μαρία (Εγχειρίδια Βιοηθικής της UNESCO, 2022)
Το παρόν εγχειρίδιο πραγματεύεται υποθέσεις ψυχιατρικής φύσεως από την σκοπιά της βιοηθικής. Το ζήτημα αυτού του βιβλίου είναι να διδάξει ψυχιατρους και ψυχολόγους σε ηθικά ζητήματα, όπως αυτά της συναίνεσης, της σύγκρουσης συμφερόντων, του ιατρικού απορρήτου και άλλων. Τα ζητήματα ηθικής που αφορούν επαγγέλματα όπως αυτά της ιατρικής, τα οποία ασχολούνται κατεξοχήν με τον άνθρωπο και οφείλουν να δίνουν, ως αποτέλεσμα, μεγάλη βάση στον ανθρώπινο παράγοντα κάθε ξεχωριστής περίπτωσης, είναι δύσκολο να πλαισιωθούν στη μορφή ενός βιβλίου με σκοπό τη διδασκαλία τους στους νεαρούς επαγγελματίες του τομέα. Μέσω της συνεργασίας διαφόρων ειδικών από όλο τον κόσμο, αυτό το βιβλίο καταφέρνει να προσφέρει αυτό το έργο.