Història local: estudis multidiscipliaris de la Ribera del Xúquer - Giménez Chornet, Vicent (Estudios de Historia Local, 2023)
La història local o comarcal es pot abordar des de diferents perspectives si volem conèixer tot un ventall d'assumptes que ens són necessaris per a vincular el passat amb el present, e inclús amb el futur. Analitzar el patrimoni cultural, la societat, les conjuntures econòmiques, la política, el govern, els sistemes productius, l'art, la geografia, etc., és un reconeixement i enfortiment de les nostres identitats locals que ens permetrà adaptar-nos a una societat cada vegada més global i mudant. L'Assemblea d'Història de la Ribera celebrada a Alberic ens ha permet endinsar-nos en el coneixement de la geologia, del patrimoni arqueològic i arquitectònic, de les oligarquies socials, de la conflictivitat social, de la dona i d'alguns temes culturals que evidencien el potencial de la història comarcal en l'avanç de la cognició dels nostres arrels. Els capítols d'aquest llibre cerquen la història local des de diferents punts de vista, i estudien l'escenari de la comarca de la Ribera del Xúquer en el context de la història valenciana.Desitgem que el lector trobe aportacions en les que puga gaudir i incorporar al seu coneixement, i si és historiador poder ampliar el context de les seues investigacions, ja que des de la individualitat assumim i construïm la nostra identitat.