بررسی جایگاه الگوی سایبرنتیک در ادارات کل ورزش و جوانان استان های منتخب کشور - ابراهیم دلدار; آزیتا شهپرتوفیق; ابراهیم علی دوست قهفرخی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از انجام این پژوهش بررسی جایگاه الگوی سایبرنتیک در ادارات کل ورزش و جوانان استان¬های منتخب کشور بود. این پژوهش، از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه¬ آماری ¬شامل کلیه¬ کارشناسان ادارات کل ورزش و جوانان کشور می¬باشد. به دلیل گستردگی جامعه¬ آماری تحقیق، از روش نمونه¬گیری تصادفی خوشه¬ای استفاده شد. از این¬رو کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل پنج استان¬ (قم، البرز، خراسان شمالی، همدان و آذربایجان غربی) به عنوان نمونه¬ تحقیق در نظر گرفته شدند (92=N) و در نهایت 84 پرسشنامه¬ عودت داده شد. اساتید مدیریت ورزشی، روایی پرسشنامه را تأیید کرده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمد. آزمون کلموگروف اسمیرنوف طبیعی بودن توزیع داده¬ها را تأیید کرد. تحلیل داده¬ها با استفاده از آمار توصیفی( میانگین، فراوانی، رسم نمودار) و در بخش آمار استنباطی از آزمون تی تک متغیره استفاده شد (05/0 P). یافته های پژوهش نشان داد که ادارات کل ورزش و جوانان استان¬های منتخب کشور در میزان استفاده از الگوی سایبرنتیک در سازماندهی فعالیت-های خود، از جایگاه متوسطی برخوردار بوده و همه¬ی مؤلفه¬های آن دارای میانگینی معادل با میانگین طیف مورد وصف بود. با به کارگیری الگوی سایبرنتیک، بهره¬وری و اثربخشی در سازمان¬ها افزایش می¬یابد و باعث می¬شود کارکنان در اهداف سازمان بیشتر مشارکت کنند.