تأثیر مهارت‌های روان‌شناختی بر عملکردهای منتخب ورزشی بازیکنان فوتسال زن - مرضیه رضوانی; بهروز عبدلی; سید محمد کاظم واعظ موسوی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر مهارت‌های روان‌شناختی بر عملکرد ورزشی بازیکنان بود. از هشت تیم لیگ برتر فوتسال تهران در سال 1391، دو تیم به روش نمونه‌گیری تصادفی در گروه‌‌های آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. پیش‌آزمون به روش مشاهده (فیلم) و تجزیه و تحلیل براساس چک‌لیست سنجش عملکرد ورزشی تلول و همکاران (2006) از ورزشکاران گرفته شد. برنامة مهارت‌های روان‌شناختی در 30 جلسه به گروه آزمایشی آموزش داده شد که شامل راهبردهای هدف‌گزینی، آرام‌سازی، تصویرسازی، کنترل‌توجه و خودگفتاری بود. پس‌آزمون، بعد از چهار ماه مداخله و آزمون پیگیری، دو ماه بعد برگزار شد. داده‌ها با آزمون یک‌راهة آنکوا بررسی شدند. نتایج نشان داد که تمرین مهارت‌های روان‌شناختی به‌طور معناداری باعث بهبود سطح کیفی اجرا در عملکرد ورزشی پاس، شوت، گرفتن، حفظ و کنترل توپ در بازیکنان فوتسال زن می‌شود و اثر مداخله‌های روان‌شناختی نه‌تنها در پس‌آزمون، بلکه در آزمون پیگیری نیز معنادار است.