اعتباریابی پرسش‌نامة ادراک رفتارهای سیاسی سازمانی - سید صلاح الدین نقشبندی; کاوه میرانی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
اینپژوهشباهدفساخت واعتبارسنجیابزاریبرایارزیابیوسنجشادراک رفتارهای سیاسی انجامشدهاست. جامعة آماری پژوهش همة کارکنان وزارت ورزش‌وجوانان به تعداد 1171 نفر بود. برای برآورد حجم نمونه از نرم‌افزار تعیین حجم نمونه استفاده شد که حجم نمونه تعداد 530 نفر برآورد شد. شایان ذکراستکهاینپژوهش،توصیفی وازنوعمطالعاتهمبستگیبود. روایی صوریومحتواییابزارپژوهشتوسطگروهیازاساتیدصاحب‌نظرورواییسازةآنبه‌وسیلةتحلیلعاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدیمبتنی‌بر مدلمعادلاتساختاریتأییدشد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزارهای اس.پی.اس.س، اس.پی.اس.س سمپل پاور و آموس، استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که نتیجة آزمون کرویت بارتلت در سطح معناداری 001/0 = Sig بود و این بدان‌معنی است که متغیرها به اندازة کافی همبستگی بالایی داشتند تا پایه‌ای منطقی برای تحلیل عاملی اکتشافی فراهم آورند. همچنین، نتایج شاخص‌های برازش مدل اندازه‌گیری نشان داد که پرسش‌نامة ادراک رفتارهای سیاسی سازمانی از شرایط مطلوبی برخوردار بود.در آخر، نتایج برازش مدل ساختاری بیانگر آن بود که همة مؤلفه‌های «رفتارهای سیاسی عمومی، موفقیت به‌واسطة همکاری، سیاست پرداخت و ارتقا» برازش مدل را تأیید می‌کنند.به‌طورکلی، نتایجپژوهشحاکی از آن است کهبااستفاده از پرسش‌نامة ادراک رفتارهای سیاسی می‌توانبه‌طورقابل‌قبولی خصیصههای رفتارهای سیاسی را در وزارت ورزش‌ و دیگر سازمان‌های ورزشی اندازه‌گیریکرد. استفادهازاینپرسش‌نامهمی‌تواندراهگشایبسیاریازپژوهش‌هاییباشدکهدر آن‌هااندازه‌گیریادراک رفتارهای سیاسیازاهمیتویژه‌ایبرخوردارخواهد بود.