نقش سلامت معنوی و سبک‌های مقابله‌ای در پیش‌بینی کیفیت زندگی پرستاران - Elham Khalili-Basseri; Homeira Soleimannejad; Maryam Safara; Vahid Ahmadi (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2024)
سابقه و هدف: ویژگی‌های عاطفی، شناختی و رفتاری نقش اساسی در کیفیت زندگی پرستاران دارد؛ بنابراین مطالعۀ حاضر با هدف بررسی نقش سلامت معنوی و سبک‌های مقابله‌ای در پیش‌بینی کیفیت زندگی پرستاران انجام شده است. روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی است. جامعۀ پژوهش تمامی پرستاران زن متأهل شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی شهر تهران در شش‌ماهۀ دوم سال 1401 بودند که 409 نفر به‌روش نمونه‌گیری دردسترس و از طریق شبکه‌های اجتماعی وارد مطالعه شدند. ابراز گردآوری اطلاعات پرسش‌نامه‌های سلامت معنوی پالوتزین و الیسون، سبک‌های مقابلۀ کالزبیک و همکاران و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به‌شیوۀ هم‌زمان و با نرم‌افزار SPSS نسخۀ 24 انجام شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج نشان داد همبستگی بین سلامت معنوی و راهبرد مسئله‌مدار با کیفیت زندگی پرستاران مثبت؛ اما همبستگی بین راهبرد اجتنابی و راهبرد هیجان‌مدار با کیفیت زندگی پرستاران منفی بود (۰۱/0>P). همچنین مؤلفه‌های سلامت معنوی ۹/۱۳% و سبک‌های مقابله‌ای 1/25% از واريانس کیفیت زندگی را تبيين کردند. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش اهمیت سبک‌های مقابله‌ای را که یکی از سازه‌های مهم فردی است و سلامت معنوی که یکی از سازه‌های مهم معنوی در بهبود کیفیت زندگی پرستاران است، نشان می‌‌دهد.