FORMAREA ELEMENTELOR CULTURII ECOLOGICE LA PREŞCOLARI - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
Formarea elementelor culturii ecologice implică formarea unui sistem individualizat de valori ecologice în corespun- dere cu tendințele noii societăți, axându-se pe o gândire şi atitudine centrată pe promovarea unui mediu natural propice vieţii și dezvoltării spiritului de responsabilitate faţă de mediu, prin combinarea metodelor clasice și a celor interactive. La copiii de vârstă preşcolară formarea elementelor culturii ecologice vizează mai mult formarea deprinderilor şi a trăirilor afective. Cuvintele-cheie: copii de vârstă preșcolară, cultură ecologică, metode.