تأثیر تجربة خدمت بر حضور مجدد تماشاگران فوتبال در استادیوم - هادی باقری; لیلا شهبازپور; علی ناظمی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از انجام پژوهش حاضر، مطالعۀ تأثیر تجربة خدمت بر حضور مجدد تماشاگران در استادیوم‌های فوتبال با نقش میانجی رضایتمندی بود. اینپژوهشتوصیفیوازنوعهمبستگیبود. جامعةآماریپژوهش همة تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران در فصل 98-1397 بودند. براساس نظر کلاین (2011) مبنی‌بر مطلوب‌بودن نمونه‌های بین 200 تا 300 نفر برای مدل‌سازی معادلات ساختاری، 282 نفر با روش نمونه‌گیری دردسترس ازبین تماشاگران دو تیم استقلال و پرسپولیس تهران، به‌عنوان نمونۀ پژوهش در این مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری داده‌ها، از پرسش‌نامه‌های تجربۀ خدمت پین و گیلمور (1998) و رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد اوه و همکاران (2007) استفاده شد. مدل‎سازی نیز با استفاده از رویکرد حداقل مربعات جزئی انجام شد. نتایج نشان داد که تجربة خدمت تأثیر مستقیم و معناداری بر رضایتمندی و حضور مجدد تماشاگران داشت. رضایتمندی نیز تأثیر مثبت و معناداری بر حضور مجدد تماشاگران داشت. همچنین، تجربة خدمت به‌واسطۀ رضایتمندی بر حضور مجدد تماشاگران تأثیرگذار بود. به‌طورکلی، تجربة خدمت می‌تواند تاحدود زیادی تمایلات رفتاری تماشاگران را پیش‌بینی کند؛ ازاین‌رو، به‌نظر می‌رسد که طراحی تجارب معنادار برای تماشاگران می‌تواند رویکرد جدید برگزارکنندگان رویدادهای ورزشی برای کسب سهم بیشتر در بازار گردشگری و اوقات‌فراغت باشد.