Розвиток мовленнєво-комунікативної культури майбутніх учителів початкових класів в умовах реформування освіти - Anna Chala (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті автором здійснено аналіз основних шляхів і засобів покращення мовленнєво-комунікативної культури майбутніх учителів початкових класів. Матеріали статті висвітлюють одну з актуальних проблем підготовки майбутніх педагогів - розвиток мовленнєво-комунікативної культури майбутніх учителів початкових класів в умовах реформування освіти. Висвітлюється проблема формування мовленнєво-комунікативної культури у майбутніх учителів початкової школи та визнаються основні шляхи і засоби щодо її удосконалення. У публікації представлено аналіз категорії «мовленнєва культура» як лінгвістичного і соціопедагогічного феномена, розкрито концептуальні засади та технології її розвитку у майбутніх учителів під час навчання у вищому навчальному закладі. Для підвищення розвитку мовленнєво-комунікативної культури майбутніх учителів початкових класів у статті пропонується ряд заходів, серед яких визначаються найбільш дієві. Приділяється увага формуванню й розвитку пізнавальних мотивів, що впливають на знання й уміння студентів відповідно до їх майбутньої професії. Ключові слова: мовленнєво-комунікативна культура, мовне питання, майбутні учителі початкових класів, культура мовлення, сленг, мовна особистість, мовленнєва культура, українська літературна мова, реформа, мовна освіта, лексика, знання студентів.