TRATAMENTUL ULCERULUI GASTRODUODENAL LA COPIL - Eliza Tighici; M. Burlea; Gabriela Păduraru; V.V. Lupu (Amaltea Medical Publishing House, 2012)
Ulcerul gastroduodenal este o patologie nu atât de rară în patologia pediatrică pe cât se credea. Lucrarea abordează aspectele esenţiale ale terapiei dietetice şi medicamentoase. Tratamentul medicamentos foloseşte un întreg arsenal farmacologic: antiacide, protectoare gastrice antagonişti de H2 receptori, inhibitori de pompă protonică, iar în plus, pentru eradicarea infecţiei cu Helicobacter pylori, antibioterapia cu 2 antibiotice.