تبیین نقش میانجی رفتار سازمانی مثبت‌گرا در ارتباط بین شوخ‌طبعی مدیران و خلاقیت کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمان - علی سلاجقه; نسرین بیگلری; رضا اندام (Sport Sciences Research Institute, 2022)
این پژوهش با هدف بررسی ارتباط شوخ‌طبعی مدیران و خلاقیت کارکنان با نقش میانجی رفتار سازمانی مثبتگرا انجام شد. این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. همۀ کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمان جامعۀ آماری را تشکیل دادند (تعداد = 252)  که از بین آن‌ها 164 نفر به روش تصادفی خوشهای بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها پس از تأیید روایی و پایایی از پرسشنامههای شوخ‌طبعی، رفتار سازمانی مثبتگرا و خلاقیت کارکنان استفاده شد. دادهها به کمک روش حداقل مربعات جزئی و آزمون سوبل تحلیل شد. نتایج نشان داد شوخ‌طبعی مدیران بر رفتار سازمانی مثبتگرا و خلاقیت کارکنان تأثیر مستقیم و معناداری داشت (07/6P > ؛ 62/16P >). همچنین رفتار سازمانی مثبتگرا اثری مثبت و مستقیم بر خلاقیت کارکنان داشت (54/2P > ). همچنین نتایج حاصل از بررسی نقش متغیر میانجی نشان داد شوخ‌طبعی مدیران به‌واسطۀ رفتار سازمانی مثبتگرا بر خلاقیت کارکنان تأثیر غیرمستقیم و معناداری نداشت (64/1P > ). با توجه به یافتههای پژوهش حاضر به مسئولان ادارات ورزش و جوانان توصیه میشود از برنامههای تقویتکننده شوخ‌طبعی و مهارتهای روانشناختی مثبتگرا در جهت افزایش سطح خلاقیت کارکنان غافل نشوند و در راستای بهبود خلاقیت از آموزش و تمرین این مهارت‌ها بهره گیرند.