Холістична концепція здоров'я у британській школі: перспективи для України - Олена Оржеховська (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Статтю присвячено висвітленню холістичної концепції здоров'я, яка покладена в основу цілісного підходу до формування здорового способу життя учнів у Школах сприяння здоров'ю Великої Британії, з окресленням перспектив для України. Статья освещает холистическую концепцию здоровья, положенную в основу целостного школьного подхода к формированию здорового способа жизни учеников в Школах содействия здоровью Великобритании, с очертанием перспектив для Украины в этой сфере. The article highlights the holistic concept of health which is the foundation for whole school health promotion in the UK healthy schools with identifying prospects for Ukraine.