دستاوردهای تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی در حوزه ورزش - میثم نوری خان یوردی; محمدحسین رضوی; سعید تابش; مرتضی دوستی (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2021)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی دستاوردهای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقات دانشگاهی در حوزه ورزش اجرا شده است.روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف اکتشافی_کاربردی و از نظر محل گرد‌آوری داده‌ها میدانی-کتابخانه‌ای بود. جامعه آماری پژوهش اعضای هیئت علمی دانشکده‌های علوم ورزشی، کارآفرینان دانشگاهی، مخترعان دانشگاهی در حوزه ورزش و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بودند. نمونه‌گیری در این پژوهش به ازای هر متغیر، 10 نفر در نظر گرفته شد که در نهایت 235 پرسشنامه صحیح دریافت شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق‌ساخته‌ بود. پایایی (آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی)، روایی همگرا و روایی واگرای پرسشنامه‌ پس از تأیید روایی محتوا توسط 10 تن از متخصصان مدیریت ورزشی مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. برای سنجش روایی و پایایی پرسشنامه و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی در قالب نرم‌افزارهای اس‌پی‌اس‌اس24 و اسمارت پی‌ال‌اس3 استفاده شد.یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که دستاوردهای تجاری‌سازی در سه مؤلفه دستاورد فردی، سازمانی و حرفه‌ای طبقه‌بندی شدند.نتیجه‌گیری: بنابراین آگاهی از دستاوردهای تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی نه‌تنها پژوهشگران را به تجاری‌سازی پژوهش‌های خود ترغیب خواهد کرد بلکه باعث خواهد شد ذی‌نفعان نیز در امر تجاری‌سازی پژوهش‌های دانشگاهی سرمایه‌گذاری کنند.