Модель підготовки майбутніх офіцерів до професійної діяльності в процесі вивчення фахових дисциплін - Yurii Lisnichenko (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті розкривається сутність моделі підготовки майбутніх офіцерів до професійної діяльності в процесі вивчення фахових дисциплін. Описано специфічні вимоги, які висувають науковці до розробки педагогічних моделей навчання. Зосереджено увагу на результативних чинниках при моделюванні процесу підготовки майбутніх офіцерів високомобільних десантних військ до професійної діяльності у процесі вивчення фахових дисциплін. Представлено педагогічні підходи формування готовності майбутніх офіцерів до професійної діяльності у процесі вивчення фахових дисциплін. Проаналізовано науково-педагогічну літературу, теоретично обґрунтувано теоретичні основи підготовки майбутніх офіцерів до професійної діяльності, особливості та структури їх підготовки, основні характеристики і механізми взаємозв'язків та аспектів взаємовпливів у моделі готовності. Використовуючи метод моделювання, автором статті розроблено структурно-функціональну модель підготовки майбутніх офіцерів до професійної діяльності в процесі вивчення фахових дисциплін. Представлено та охарактеризовано її основні структурні компоненти. Ключові слова: модель, майбутні офіцери, професійна діяльність, фахові дисципліни, структурні компоненти.