تأثیر آموزش مهارت‌های ارتباطی به پرستاران بر کیفیت مراقبت از بیماران - حسین کریمی مونقی; نرجس خاتون طاهری; حمیدرضا بهنام وشانی; سعید واقعی; مهری یاوری (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: مسأله مهمی که همواره در ارائه مراقبت‌های پرستاری مورد توجه قرار می‌گیرد، دستیابی به کیفیت مطلوب ارائه مراقبت می‌باشد. به نظر می‌رسد که آموزش مهارت‌های ارتباطی می‌تواند کیفیت مراقبت را افزایش دهد. هدف: تأثیر آموزش مهارت‌های ارتباطی به پرستاران بر کیفیت مراقبت از بیماران. روش: این مطالعه یک پژوهش تجربی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. واحدهای پژوهش را 60 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های قائم(عج) و امام‌رضا(ع) به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب که براساس تخصیص  تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند، همچنین بر اساس نمونه‌گیری در دسترس 3 بیمار به ازای هر پرستار در هریک از مراحل قبل و 1 ،2 و 3 هفته بعد از مداخله انتخاب شدند. مداخله شامل کارگاه آموزش مهارت‌های ارتباطی به مدت 8 ساعت در طی دو روز در خردادماه 1391 برگزارگردید. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت مراقبت Quality Patient Care Scale (QUALPAC)  و چک‌لیست مهارت‌های ارتباطی بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای تی‌مستقل، من‌ویتنی‌یو، ویلکاکسون و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها:  میانگین نمره کیفیت مراقبت کلی گروه آموزش مهارت‌های ارتباطی، در مراحل 2 ، 3 و 4 هفته بعد از مداخله، نسبت به مرحله قبل از مداخله تغییر یافته است که بطور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل می‌باشد (001/0P