El portafolis digital com oportunitat per aprendre multimodalitat - Mª del Mar Suárez Vilagran (Universitat de Barcelona, 2017)
Ser competent en la comunicació digital en llengües primeres y estrangeres es essencial en l'era digital. aquest article presenta l'experiència didàctica en llengua estrangera (anglès) d'un projecte transversal trilingüe (català, espanyol i anglès) l'objectiu del qual és promoure la competència comunicativa en entorns digitals. Més concretament, ens centrem en la implementació del portafolis electrònic en les assignatures de llengua de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. Els estudiants de Llengua Anglesa per a l'Ensenyament (d'entre 18 i 21 anys aproximadament) assisteixen a unes sessiones que versen sobre la comunicació en entorns multimodals que tracten temes com la hipertextualitat, l'ús d'imatges i els diferents tipus de tipografia, entre altres. S'espera que els estudiants comuniquin utilitzant una varietat de formats, tals com text, imatges, àudio i vídeo d'una manera efectiva. Concloem que el portafolis digital no només els ajuda a adquirir competència digital sinó que també afavoreix la comprensió de què aprendre llengües va més enllà de millorar en les habilitats «tradicionals».