پرسش‌نامۀ دوعاملی هراس از شنا کردن: طراحی، ساخت و روان‌سنجی - سپیده سرداری; محمدرضا شهابی کاسب; رسول زیدآبادی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف این پژوهش طراحی، ساخت و روان‌سنجی پرسش‌نامۀ دوعاملی هراس از شنا کردن است. تحقیق حاضر از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل افراد یازده سال به بالا از هردو جنس بود. پرسش‌نامۀ اولیه با 35 سئوال تهیه و بر اساس ملاک‌های روایی محتوایی و تحلیل سئوال، چهار سئوال آن حذف شد. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد پرسش‌نامۀ 31 سئوالی از شاخص‌های برازندگی خوب و قابل قبولی برخوردار است. مقدار آلفای کرونباخ کل پرسش‌نامه نیز 92/0 محاسبه شد. ازاین‌رو، مربیان و متخصصین شنا می‌توانند از این پرسشنامه بومی به‌عنوان ابزاری مناسب برای سنجش میزان هراس افراد در شنا کردن استفاده نمایند.