Тенденція як наукова категорія порівняльної педагогіки - Олена Локшина (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Стаття присвячена розгляду категорії «тенденція», яка в умовах посилення прогностичної функції порівняльної педагогіки перетворюється на базову наукову категорію порівняльно-педагогічних досліджень. Статья посвящена рассмотрению категории «тенденция», которая в условиях усиления прогностической функции сравнительной педагогики становится базовой. The article is devoted to the analysis of the category «tendency», which becomes a basic one under the conditions of intensification of the prognostic function of the comparative education.