Використання проектних технологій в навчально-виховному процесі для розвитку пізнавальних потреб учнів - Валерій Миколайович Лисицький (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2015)
У статті розглянуто можливості використання проектних технологій у навчально-виховному процесі, що розв'язують цілу низку виховних і розвивальних завдань: сприяють розвитку пізнавальної активності учнів у процесі навчання, формують вміння самостійно конструювати свої знання, орієнтуватися в інформаційному просторі. Метод проектів створює умови для самостійного отримання знань учнями з різних джерел; вироблення уміння користуватися ними для розв'язання нових пізнавальних і практичних завдань; удосконалення навичок дослідницької діяльності під час роботи в групах; розвитку творчого мислення.