Współczesny Uniwersytet Ludowy. Tradycja i innowacyjność - Angelika Felska (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2017)
W artykule zaprezentowano próbę określenia współczesnego uniwersytetu ludowego w ujęciu tradycji oraz innowacyjności. Starano się ustalić, czy prezentowana instytucja edukacji osób dorosłych jest tradycyjną, czy innowacyjną, a może łączącą w sobie oba podejścia.