İSKELETSEL SINIF 3 BİREYLERİN MANDİBULAR MORFOLOJİLERİNİN PANORAMİK RADYOGRAFİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ - Gökçe Kılıç; Aslı Şenol; Emre Cesur; Orhan Özdiler; İlayda Çalı; Rabia Albayrak; Emel Özgümüş; Erhan Özdiler (Ankara University, 2015)
Panoramik radyografiler ortodonti kliniğinde, ortodontik anomalilerin teşhis ve tedavi planlamasında sıklıkla kullanılmaktadır. Araştırmanın amacı; Sınıf 1 ve Sınıf 3 bireylerde panoramik radyografların, lateral sefalometrik radyograflarla ilişkisini incelemek ve panoramik radyograflarda ölçülen parametrelerle mandibulanın morfolojik özelliklerini ve farklılıklarını tanımlamaya çalışmaktır. Araştırma iskeletsel Sınıf 3 ANB° < 0 anomaliye sahip 53 birey ile iskeletsel Sınıf 1 0 < ANB°