شناسایی و اولویت‌بندی عوامل تأثیرگذار بر توسعۀ خرید اینترنتی کالاهای ورزشی - سمیه محمدی; طهمورث نورایی; اسماعیل شریفیان (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت‌بندی عوامل تأثیرگذار بر توسعۀ خرید اینترنتی کالاهای ورزشی میباشد. روش این پژوهش از نوع پیمایشی بوده و به لحاظ هدف نیز کاربردی میباشد. جامعۀ آماری پژوهش را استادان و دانشجویان مقطع ارشد و دکتری تربیت‌بدنی دانشگاه‌های دولتی سراسر کشور در نیمسال اول سال تحصیلی (94ـ93) (به تعداد 3196 نفر) تشکیل دادند که ازاین میان، 436 نفر براساس جدول مورگان و با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب گردیدند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان میدهد که 88/49 درصد از کل واریانس‌ها مربوط به شش عامل میباشد. نتایج بیانگر این است که تمامی عوامل، تأثیر معناداری بر توسعۀ خرید اینترنتی کالاهای ورزشی دارند. همچنین، اولویت‌بندی عوامل به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی به ترتیب عبارت است از: ریسک خرید، فرایند خرید، ویژگی کالای ورزشی، ویژگی‌های مشتریان، ادراک مشتریان از خرید و فناوری. با توجه به یافته‌های پژوهش میتوان چنین نتیجه گرفتکه با برنامه‌ریزی و تمرکز روی عوامل تأثیرگذار بر توسعۀ خرید اینترنتی کالاهای ورزشی میتوان شرایطی ایجاد کرد تا مشتریان کالاهای ورزشی با رغبت بیشتری به خرید اینترنتی روی آورند.