بررسی تغییرات ترکیب بدنی، توان بی‌هوازی و استقامت عضلانی کشتی گیران تمرین کرده پس از یک دوره مصرف کوتاه مدت و بلند مدت کراتین - فهیمه اسفرجانی; فرزاد زمان زاد; سید محمد مرندی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر مصرف یک دوره کراتین بر ترکیب بدنی، توان بی‌هوازی و استقامت عضلانی کشتی گیران تمرین کرده بود. بدین منظور 13 نفر از کشتی گیر با سابقه حداقل 4 سال کشتی حرفه ای با میانگین سنی 91/2 ± 09/21 سال، قد 97/3 ± 63/175 سانتی‌متر، وزن 6/4 ± 6/78 کیلوگرم و درصدچربی8/1 ±5/14% به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (7=n) و کنترل (6=n) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 5 روز، روزانه 20 گرم (دوره بارگیری) و سپس به مدت 25 روز، روزانه 5 گرم (دوره نگهداری)، کراتین مصرف نمودند در حالیکه گروه کنترل به همین مدت و میزان شبه دارو مصرف کردند. متغیرهایی نظیر وزن، درصدچربی، وزن چربی، وزن بدون چربی، توان بی‌هوازی بالاتنه و پایین تنه، استقامت عضلانی عضلات شکمی (دراز و نشست) و عضلات کمربندشانه‌ای (شنا)، در سه مرحله (پیش‌آزمون، پس از 5 روز و پس از 30 روز) اندازه‌گیری و داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر تحلیل شد. نتایج نشان داد که دوره بارگیری، باعث افزایش معنی‌دار در وزن، وزن بدون چربی و توان بی‌هوازی بالاتنه گردید و تغییر معناداری در سایر متغیرها، مشاهده نشد. پس از دوره نگهداری، تغییر معناداری در متغیرهای مورد مطالعه نسبت به دوره‌ی بارگیری مشاهده نشد. با توجه به نتایج بدست آمده، به نظر می‌رسد بارگیری کراتین موجب افزایش معنادار در وزن، وزن بدون چربی و توان بی-هوازی بالاتنه‌ی کشتی‌گیران نخبه می‌گردد و دوره‌ی نگهداری اگرچه باعث تغییر معنادار این متغیرها نمی‌گردد، اما، حفظ تغییرات دوره‌ی بارگیری را سبب می‌شود.