آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان شهر اصفهان-ایران در خصوص اثرات بیولوژیک پرتوهای یونیزان و روش‏های حفاظتی در برابر آنها در سال 1390 - حمید بدریان; مهناز شیخی; مهرداد عبدی نیان (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: کاربرد روزافزون رادیوگرافی‏های دندانی، سبب لزوم افزایش آگاهی و عملکرد مناسب دندانپزشکان در زمینه حفاظت از پرتو‏های یونیزان می‏شود.به همین جهت مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان در مورد اثرات پرتوهای یونیزان و روش‏های حفاظت در برابر آنها انجام گردید. مواد و روش‏ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، به منظور سنجش سطح آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان مورد نظر، پرسشنامه‏ای مشتمل بر سوالات سنجش آگاهی، نگرش، عملکرد و اطلاعات دموگرافیک در بین 184 دندانپزشک شهر اصفهان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده‏های جمع آوری شده با استفاده از آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون در نرم‏افزار SPSS با ویرایش 15 انجام شد(5%=α). یافته‏ ها: در مطالعه حاضر2/73 درصد از دندانپزشکان مورد بررسی، آگاهی ضعیف داشتند. 6/25 و 2/1 درصد از دندانپزشکان نیز به ترتیب سطح آگاهی متوسط و خوب داشتند. 24 و 76 درصد به ترتیب نگرش خوب و بی تفاوت داشتند. 10% از پیش‌بند سربی و 5/4 درصد از گردبند تیروئیدی برای بیماران استفاده می‏کردند. سابقه کار با سطح آگاهی رابطه معکوس معنی‏دار داشت (004/0=P، 218/0-=r). نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، آگاهی دندانپزشکان شهر اصفهان ضعیف ارزیابی می‏شود و دوره‏های آموزشی در زمان تحصیل و بعد از فارغ التحصیلی در این زمینه ضروری است.