Тенденції розвитку мобільності студентів та молодих науковців у європейському освітньо-науковому просторі - Микола Іванович Стрюк (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2015)
Стрюк М. І. Тенденції розвитку мобільності студентів та молодих науковців у європейському освітньо-науковому просторі. У статті виокремлено нові напрями реалізації мобільності студентів, аспірантів та викладачів у Європейському освітньо-науковому просторі, застосування яких в Україні сприятиме підвищенню конкурентоздатності вітчизняної системи освіти. Особливу увагу приділено шляхам розв'язання проблеми «витоку мізків»