تفاوت‌های مرتبط با تغییرات درون‌عملکردی در چشم ساکن تیراندازان با تپانچة ماهر - امیر شهاوند; داریوش خواجوی; علیرضا بهرامی; احمد قطبی ورزنه (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف مقایسة چشم ساکن تیراندازان با تپانچة ماهر در کوششهای موفق و ناموفق انجام شد. در این مطالعة پس‌رویدادی، 20 مرد ماهر تیرانداز با تپانچه با دامنة سنی 20 تا 30 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. پس از پنج کوشش آشنایی، شرکتکنندگان به اجرای 20 کوشش شلیک تپانچه از فاصلة مدنظر به هدف، مطابق با استاندارهای موجود پرداختند. امتیاز 10 به‌عنوان کوشش موفق و امتیازهای پایین تر از 10 به‌عنوان کوشش ناموفق در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین دورة چشم ساکن کوشش‌های موفق و کوشش های ناموفق تفاوت معنادار وجود داشت و در کوشش های موفق، شرکت‌کنندگان طول دورة چشم ساکن بیشتری داشتند. همچنین بین طول دورة چشم ساکن با اجرای مهارت تیراندازی در تیراندازان ماهر ارتباط مثبت معنادار وجود داشت. به‌طورکلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که چشم ساکن غالباً با تغییرپذیری مهارت حرکتی بین‌فردی (نخبه در مقابل مبتدی) و درون‌عملکردی (کوشش موفق در برابر ناموفق) مرتبط است.