ارتباط سایش اجتماعی با به‌زیستی شغلی کارکنان فدراسیون فوتبال با میانجی‌گری تعارض میان‌فردی - معصومه بخیت; شهرام نظری; کامران عیدی پور (Sport Sciences Research Institute, 2017)
یکی از رفتارهای منفی سازمانی در حیطة رفتار سازمانی، سایش اجتماعی است که به‌دلیل میزان مراجعات و تعاملات در سازمان‌های ورزشی، می‌تواند آثار و پیامدهای زیادی داشته باشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر سایش اجتماعی کارکنان بر به‌زیستی شغلی، با توجه به نقش میانجی‌گری تعارض میان‌فردی در فدراسیون فوتبال بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی بود. همة کارکنان فدراسیون فوتبال در سال 1395 به تعداد 145 نفر، جامعة آماری پژوهش بودند. به‌دلیل کم‌بودن حجم جامعه، نمونة آماری به‌صورت کل‌شمار درنظر گرفته شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از سه پرسش‌نامة استاندارد سایش اجتماعی دافی و همکاران (2002)، پرسش‌نامة سنجش تعارض کارکنان دوبرین (1985) و پرسش‌نامة پارکر و هایت (2011) که به‌زیستی شغلی کارکنان را میسنجند، استفاده شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار لیزرل انجام شد. نتایج نشان داد که سایش اجتماعی بر تعارض بین‌فردی تأثیر مثبتی داشت (57/0)، تعارض بین‌فردی بر به‌زیستی شغلی تأثیر منفی داشت (48/0-)، سایش اجتماعی بر بهزیستی شغلی تأثیر منفی داشت (42/0-) و تعارض بین‌فردی با ضریب‌اثر 27/0- ، نقشی میانجی برای تأثیر سایش اجتماعی بر به‌زیستی شغلی ایفا می‌کند. پیشنهاد می‌شود که مدیران با شناخت عوامل مؤثر در ایجاد رفتارهای سایشی، این رفتارها را شناسایی کنند و سیاست‌های صحیحی را مانند ایجاد برنامه‌های آموزشی و اخلاقی درمورد سایش اجتماعی، رعایت عدالت در وضع و اجرای قوانین، تقویت جو اخلاقی مبتنی‌بر اعتماد، توجه به ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری کارکنان برای کنترل این رفتارها و ازبین‌بردن آن‌ها اتخاذ کنند.