UTILITATEA PRACTICĂ A DOZĂRII OXIDULUI NITRIC ÎN AERUL EXPIRAT. EXPERIENŢA CLINICII DE PEDIATRIE A SPITALULUI FILANTROPIA CRAIOVA - Loredana Şelaru; Radu Diaconu; Ligia Stănescu; Carmen Diaconu; Mihaela Gheonea; Cătălina Bică; Florentina Dumitrescu; Rebecca Şerban (Amaltea Medical Publishing House, 2019)
Dozarea oxidului nitric, un biomarker relativ nou apărut, este o metodă neinvazivă, din ce în ce mai accesibilă clinicienilor utilizată mai ales în domeniul pneumologiei, unde este folosit în monitorizarea inflamaţiei arborelui respirator. Scopul acestei lucrări este prezentarea experienţei Clinicii de Pediatrie a Spitalului Filantropia Craiova legată de dozarea oxidului nitric şi patologia astmatică, rezultatul a celor 10 ani de experienţă cu analizorul portabil al aerului expirat. Am selectat trei dintre cele mai importante lucrări ale noastre, prezentate la Congresele ERS (European Respiratory Society).