EVALUAREA COMPETENŢEI DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ (COMPONENTA DECLARATIVĂ) ÎN CADRUL PREGĂTIRII INIŢIALE A CADRELOR DIDACTICE PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREŞCOLAR ŞI PRIMAR - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
În acest articol se prezintă unele rezultate ale studiului constatativ-experimental al formării competenţei de educaţie ecologică în procesul pregătirii cadrelor didactice pentru învăţământul preşcolar şi primar, realizat la finele anului de învăţământ 2011-2012 în Laboratorul Ştiinţific EcoEducaţie al UPS "Ion Creangă" din Chişinău. În atenţie s-a scos eva- luarea componentei declarative a competenţei vizate. Sunt formulate concluzii referitoare la unele deficienţe în pregătirea iniţială a pedagogilor, se propun soluţii eficiente. Cuvinte-cheie: evaluare, competenţă de educaţie ecologică, componenta declarativă a competenţei, pregătire iniţială a cadrelor didactice, învăţământ preşcolar, învăţământ primar.