بررسی سواد سلامت و رفتارهای مرتبط با سلامت دهان معلمان مدارس ابتدایی شهر بابل - رضا میرزاپور ارمکی; میثم میرزایی; محمدمهدی نقیبی سیستانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2019)
زمینه و هدف: مدرسه مکان مناسبی برای آموزش اصول اولیه مهارت‌های زندگی از جمله مهارت‌های سلامت می‌باشد، بنابراین یکی از راههای بهبود وضعیت سلامت دهان کودکان، افزایش سواد وابسته به سلامت دهان و بهبود عادات بهداشت دهان معلمان است. هدف از انجام این مطالعه بررسی سواد سلامت دهان و رفتارهای مرتبط با سلامت دهان معلمان مدارس ابتدایی شهر بابل بوده است. روش بررسی:  این مطالعه مقطعی بر روی410 نفر از معلمان مدارس ابتدایی شهر بابل در سال تحصیلی 1396-1395 با نمونه گیری ساده انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سواد سلامت دهان بالغین ( (OHL-AQجمع آوری گردید. از آزمون های T-test ، ANOVA و Pearson correlation جهت تحلیل آماری داده ها استفاده گردید.   یافته ها: : 78/8 درصد از معلمان از سواد سلامت دهان کافی برخوردار بودند. میانگین نمره سواد سلامت دهان معلمان در این پژوهش برابر 2/86±13/98 با بازه ی 17-2 به دست آمده است. سواد سلامت دهان در معلمین زن و معلمین دارای مدرک تحصیلی بالاتر بیشتر بود (0/001>P). بین سواد سلامت دهان و سن معلمان همبستگی منفی معنادار مشاهده شد(0/19- =r و 0/001>P) . معلمینی که وضعیت سلامت دهان خود را خوب ارزیابی کردند و معلمانی که حداقل یک بار در روز مسواک میزدند از سواد سلامت دهان بالاتری برخوردار بودند.   نتیجه گیری: بیش از دو سوم معلمان مقطع ابتدایی شهر بابل از سطح سواد سلامت دهان کافی بر خوردار بودند. معلمین زن، معلمین دارای مدرک تحصیلی بالاتر و معلمینی که عادات بهداشت دهان مناسبی داشتند از نمره سواد سلامت دهان بهتری برخوردار بودند.