Комплексна оцінка спеціальної техніко-тактичної підготовленості в спортивному орієнтуванні - Олена Володимирівна Доценко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У такому складному виді спорту, як спортивне орієнтування, дуже важко визначити рівень техніко-тактичної підготовленості. У статті представлено модель комплексної оцінки спеціальної техніко-тактичної підготовленості без застосування дорогого та складного обладнання. Оцінка техніко-тактичної підготовленості - це основа аналізу, без якого не можливо досягти прогресу в орієнтуванні. Методика може допомогти детально проаналізувати допущенні помилки, знайти їх причини та способи усунення, а головне - сприяти тому, щоб пробігти, швидше й результативніше.